Aicinām jauniešus pievienoties Jauno vides reportieru konkursam

Ir atklāta pieteikšanās Jauno vides reportieru konkursam! Jaunieši no visas Latvijas ir aicināti piedalīties JVR programmas apmācībās un nacionālajā konkursā līdz 2023. gada 31. martam. Nacionālā konkursa uzvarētāji tiks izvirzīti starptautiskajam konkursam, kā arī tiks uzaicināti uz Ekoskolu vasaras forumu. Ar plašāku informāciju par JVR programmu, reģistrācijas anketu un dalību konkursā var iepazīties šeit.

Informācija par starptautisko Jauno vides reportieru konkursu: Young Reporters for the Environment (yre.global)

Jaunie vides reportieri (JVR) ir vides izglītības programma jauniešiem vecumā no 11 – 25 gadu vecumam ar mērķi izzināt un popularizēt risinājumus vides problēmas, kā arī apgūt mūsdienu mediju rīkus sabiedrības informēšanai. Katru gadu notiek arī nacionāls konkurss un labāko darbu autori tiek izvirzīti starptautiskajam konkursam, kura darbus vērtē eksperti no starptautiskā Vides izglītības fonda (Foundation for Environmental education) valdes, ANO Vides programmas (UNEP), Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) un Eiropas Vides aģentūras (EVA), kā arī plašsaziņas līdzekļiem.

Vides izglītības fonds (VIF) ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību. VIF pamatktivitātes ir saistītas ar pasaules vadošās vides izglītības organizācijas Foundation for Environmental Education (FEE International) programmu īstenošanu Latvijā.
Jaunie vides reportieri programmu Latvijā īsteno nodibinājums “Vides izglītības fonds” ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu projekta “FEE International programmu darbības nodrošināšana Latvijā 2022.gadā” (proj.nr. 1-08/4/2022) ietvaros.

To top