No idejas līdz rīcībai: Jauno vides reportieru sezona ir atklāta

Ar rudens iestāšanos sākas Vides izglītības fonda programmas “Jaunie vides reportieri” jaunā sezona. Programma tiek īstenota vairāk nekā 40 valstīs visā pasaulē, sniedzot jauniešiem iespēju izpētīt vides problēmas, piedāvāt risinājumus un ziņot par tām, izmantojot dažādus komunikācijas un žurnālistikas līdzekļus.

Ikviens jaunietis vecumā no 11 līdz 25 gadiem, kā arī skolotāji un jauniešu mentori, ir aicināti pievienoties vides izglītības programmai, kas sniedz iespēju attīstīt žurnālistikas un radošās prasmes, piedalīties jauniešu misijās, pasākumos un konkursos.

Jauno vides reportiere Monta Heidemane: ‘’Daļa no vides problēmu risināšanas ir cilvēku izglītošana, izpratnes un rīcību raisīšana, Jauno vides reportieru programma ir īstā vieta, kur gan izzināt vides problēmas, meklēt risinajumus, gan attīstīt un pilnveidot savas vēstījuma izveides prasmes.’’

Šīs sezonas konkursa galvenā tēma ir ekosistēmu atjaunošana, taču jauniešiem ir iespēja izvēlēties arī citu vides jautājumu, kas viņus īpaši interesē. Dalību var pieteikt gan individuāli, gan komandās, iesniedzot darbus kādā no četrām kategorijām: raksts, fotogrāfija, video vai šogad jaunpievienotajā kategorijā – podkāstu veidošana. Darbus nacionālajam konkursam izvērtēs žūrija, kas noteiks, kuri dalībnieki virzīsies uz nākamo posmu — starptautisko konkursu.

‘’Jauno vides reportieru programma ir platforma jauniešiem, kur viņi var skaļāk un plašāk runāt par vides problēmām, kas viņus satrauc, reizē popularizējot arī risinājumus. Tā ir arī iespēja iegūt vērtīgas zināšanas un attīstīt prasmes, iepazīstot Jaunos vides reportierus Latvijā un visā pasaulē,’’ stāsta Jauno vides reportieru programmas vadītājs Daniels Trukšāns.

Aicinām jauniešus pieteikties Jauno vides reportieru programmai līdz 27. oktobrim: jvr.lv/registrejies/ 

Jaunie vides reportieri – Young Reporters for the Environment (YRE) ir programma 44 valstīs visā pasaulē, ko koordinē Vides izglītības fonds – Foundation for Environmental Education (FEE). Programma dod iespēju jauniešiem attīstīt žurnālistikas prasmes vides jautājumos. Arī Latvijā jaunieši vecumā no 11 līdz 25 gadiem pievienojas programmai, lai veiktu vides izpētes un attīstītu dažādas prasmes, piemēram: pētniecību, rakstīšanu, fotografēšanu, video un publikāciju veidošanu. Jauno Vides reportieru programmu Latvijā īsteno Vides izglītības fonds (FEE Latvija), kura darbību atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Papildu informācija:

Daniels Trukšāns, Jaunie vides reportieri programmas vadītājs Latvijā, jvr@videsfonds.lv

To top